Få hjælp til at finde din nye bil

Hvad er deleleasing?

Siden 2001 har skatterådet gjort det muligt at benytte sig af deleleasing (også kaldet splitleasing). Deleleasing er en ordning. hvor et firma og en privatperson hver indgår aftale om leasing af samme bil.

Der etableres to enslydende leasingkontrakter. den ene underskrives af firmaet og den anden af den ansatte. Derved deles leasing op mellem parterne og sikrer på den måde. at firmaet og privatpersonen betaler præcis den del af de samlede omkostninger. som vedrører deres andel af bilens kørsel. Forudsætning for ordningen er. at der er vandtætte skotter mellem firma og privatperson. og hver part hæfter alene for egne forpligtelser.

Da hver part betaler for egen brug af bilen. udløser det ingen firmabilbeskatning for privatpersonen. da det er leasing­ selskabet og ikke firmaet. som stiller bilen til rådighed. Samtidig sparer firmaet den andel af udgifter. som privatpersonen afholder.

Hver part fører detaljeret kørselsregnskab. som danner grund­ laget for fordelingen af omkostninger og leasingydelser ud fra de faktiske kørte km.

Driftsudgifter

I forbindelse med udarbejdelse af leasingtilbud opstilles et budget ud fra de forventede driftsudgifter på bilen: // Forsikring.
// Grøn Ejerafgift.
// Brændstof.
// Reparation/Vedligeholdelse.
// Service.

Udgifterne fordeles hver måned og opkræves sammen med de ordinære leasingydelser. Carta står for al håndtering af bilag og sørger for betaling af disse og opkrævning sker som aconto­betaling hver måned fordelt mellem erhverv og privatpersonen ud fra de faktiske kørte km.

Forsikring

I samarbejde med Alm. Brand kan vi tilbyde en attraktiv bilforsikring på alle flex-og deleleasingaftaler.

Momsfradrag

Privatpersonen har intet momsfradrag på leasingydelserne, men befordringsfradrag kan opnås til og fra arbejdspladsen efter 24 km. pr. dag. Firmaets momsfradrag beregnes ud fra registreringsafgiften alt efter type og alder på bilen. Carta oplyser altid hvor meget momsfradraget udgør i forbindelse med opkrævning af leasingydelserne.

Personbiler:
// For biler under 3 år (fra første registreringsdato) er moms fradraget 0,5% pr. måned af den samlede registreringsafgift.
// For biler ældre end 3 år (fra første registreringsdato) er momsfradraget 0,25% pr. måned af den samlede registreringsafgift.

Varevogne:
// Fuldt momsfradrag.
Momsfradraget kan dog aldrig -uanset alder -udgøre mere end momsen på leasingydelsen. Er det maksimale momsfradrag større end momsen på leasingydelsen. kan “overskuddet” anvendes på momsen af førstegangsydelsen. Momsfradraget vil ikke blive reduceret med momsen af den private andel. hvorfor firmaet stadig har mulighed for udnytte det fulde momsfradrag. Forudsætningen for dette er, at leasingkontraktens løbetid minimum skal være 6 måneder og den erhvervsmæssige andel skal mindst udgøre 10% af kørslen.

Hvordan foregår det i praksis?

Ved indgåelse af en deleleasingaftale estimeres en forventet kørselsfordeling, f.eks. Bo% erhverv/ 20% privat, der danner grundlag for opsplitning af førstegangsydelsen, som særskilt betales af hver part.

Kørebog

Når der indgås en deleleasingaftale. monteres en GPS med elektronisk kørebog fra SKYHOST. således hver part får ført detaljeret kørselsregnskab.

Enheden opfylder SKATs retningslinjer for elektronisk kørebog og er desuden godkendt som sporingsenhed hos en række forsikringsselskaber.

Den elektroniske sporingsenhed registrerer al kørsel, og med en webbaseret adgang til kørebogen. kan man altid følge kørselshistorik og se køretøjets aktuelle position.

Med omskifterknap monteret i bilen eller APP (Skyhost Remote) på smartphone kan der vælges om den næste tur registreres som privat eller erhvervsmæssig kørsel. Man kan altid tilrette efterfølgende på webportalen.

Fordelingen indlæses automatisk fra kørebogen. og med online adgang til kørebogen skal man blot sørge for at holde denne opdateret.

Hver måned fordeles og opkræves privatpersonen og firmaet hver især leasingydelsen inkl. driftsudgifter ud fra de faktiske kørte km.

Brændstofaftale

Når der er indgået en deleleasing aftale, kan kunden få udleveret brændstofkort fra OK, SHELL, Statoil og 08. hvor der tilbydes gode rabatordninger. Fordeling ved disse kort er særligt den admini­ strative del, hvor af afregningen sker direkte med Carta som dermed let og hurtigt kan lave den månedlige fordeling.

Hvornår kan deleleasing betale sig?

Normalt anbefaler vi. at den private kørselsandel maximalt udgør 40% og bilens pris fra kr. 350.000.-inkl. registreringsafgift. men det vil afhænge af en individuel beregning.

Ordningen kan benyttes på varebiler såvel som hvidpladebiler. og kan med stor fordel laves på biler uden registreringsafgift hvor denne kun betales løbende (forholdsmæssig afgift).

Eksempel Audi A4 Business 2.0 TDI 190 HK Multi Tronic S-line. Business og Komfortpakke. Beskatningsgrundlag kr. 475.707,- Prøv vores eksempelvisning på CARTA.DK

Kontakt os på tlf.: 86741604
Om Andersen Biler

Andersen Biler er med i værkstedskæden Hella Servicepartner, som er din sikkerhed for et kvalitetsbevidst udført stykke arbejde.

Åbningstider

Andersen Biler er med i værkstedskæden Hella Servicepartner, som er din sikkerhed for et kvalitetsbevidst udført stykke arbejde.

Kontaktinfo
Adresse

Andersen Biler
Sønderskovvej 9
8362 Hørning

CVR 32876862

© Copyright – All rights reserved.

Til top